Att ta sig till och från klubben

Att ta sig till och från klubben

Att festa på klubb tycker de allra flesta är roligt, men innan man kan börja ha roligt måste man ta sig till klubben, vilket kan vara lättare sagt än gjort i ett vintrigt Sverige. Samma problem uppstår naturligtvis när man ska hem. Det finns flera lösningar, som alla har sina fördelar och nackdelar.

Om man bor inne i stan använder man sig sannolikt av kollektivtrafiken, och trotsar vädret för att gå den sista biten till klubben. Rutinerade nattugglor har då med sig sina finskor i en påse, så att de kan byta om från vinterkängorna när de väl kommit fram. Ett annat alternativ, för de som vill kosta på sig, är att ta en taxi till klubben (kanske till och med en limo?). Detta är sannolikt det mest bekväma alternativet, men det är också det dyraste.

Ytterligare en lösning, om man ska gå ut med ett kompisgäng, är att man utser en ”designated driver”, det vill säga en person som håller sig nykter under kvällen och kör dit och hem. Om man får den rollen ska man vara noga med att se till att man har full tank och att man inte har några problem med bilen, för man vill inte vara den enda nyktra personen i sällskapet när man står med ett gäng missnöjda, fulla vänner i vinterkylan, och inte kan starta bilen. Något som kan vara bra att ha hemma är därför en felkodsläsare, så att man alltid har koll på hur bilen mår.