Musiken som spelas på klubbarna

Musiken som spelas på klubbarna

 

Musiken som spelas på klubbar världen över varierar mellan olika typer. Det är musiken på nattklubben som avgör om det är en bra eller dålig stämning på dansgolvet. Alla ljus som blinkar i takt till musiken och glittrar i discokulan, som lockar och pockar på att få upp folk på dansgolvet så att de dansar till beatet till musiken och släpper loss.

Den vanligaste musikstilen på klubbar

Numera är det House som är den vanligaste stilen på musik ute på nattklubbarna runt om i världen. Detta tack vare på grund av några kända svenska DJ:s, så som Avicii och Swedish House Mafia, för att nämna några.

Själva musikstilen House kan beskrivas som elektronisk musik som blev ett namn redan på 80-talet. Denna stil på musik kommer ursprungligen från att det experimenterades med musik så som europeisk musik, disco och soul, av DJ:s i Chicago, i USA.

House kan man känna igen på de elektroniska trummorna och stilen kan jämföras med diskomusik. Men det som skiljer dessa stilar åt är att House har fler repetitioner av själva sången, ackorden och slingorna.

Det har sedan bildats ett drygt trettiotal undergrenar till House, som också är populära på klubbarna. Några undergrenar är exempelvis: Latin House, Garage, Funky House, Dirty Dutch med flera som det går att digga och dansa till.

Popmusiken

En musikstil som aldrig kommer dö ut på dessa klubbar är popmusiken, för det är ett samlingsnamn på den musik som är populär här och nu. Inom musikgenren pop kan det bland annat uppstå så kallade sommarplågor som man det går att svänga runt till på dansgolvet.

Popmusik har alltid ansetts som en musikstil som alla lyssnar till mer eller mindre genom årtionden tillbaka, som har spelats på klubbar och radio och där alla känner till texten och melodin. Musikgrupper som verkligen har satt avtryck inom den kategorin är bland annat ABBA och Gyllene Tider. Vem har inte dansat och sjungit till deras hits Dancing Queen och Sommartider?

På nattklubbarna kan det spelas olika stilar av musik under en och samma kväll eller på fredags- och lördagskvällar och nätter. Allt för att kunna tillfredsställa alla klubben besökare och locka till sig ännu fler.

Har nattklubben flera lokaler eller våningar, är det ofta som det spelas olika stilar på musiken i de olika lokalerna och våningarna, vilket är perfekt för den som gillar och har en bred musiksmak!