Återskapa klubben i hemmet

Återskapa klubben i hemmet

Även om mycket av charmen med att gå på klubb är att vistas i en miljö med både vänner och främmande människor och att bli serverad goda drinkar och bra musik är det inte alltid så lätt att ta sig ut. Du kanske bor långt utanför stan, saknar barnvakt eller helt enkelt föredrar att vara hemma. Då kan du låta klubben komma till dig i stället!

Oavsett om du vill göra en tillfällig nattklubb hemma inför en fest eller skapa en nattklubbsmiljö i vardagsrummet med sköna möbler och inredning finns det massor av möjligheter. Genom att skaffa en snygg matta i en lyxig färg eller ett extra hållbart material kan du göra den till ett provisoriskt dansgolv, eller välja en modell som är lätt att rulla upp om folk vill behålla skorna på medan de skuffar runt. Du kan också låta mattan sätta stilen på din hemmaklubb, exempelvis en orientalisk matta för ett österländskt Bollywood-tema eller en matta i vintagestil för att återskapa 70-talets discomode. Du kan hämta inspiration från några av Stockholms mest legendariska nattklubbar för att hitta den perfekta stilen.

Mattor och möbler för alla klubbmiljöer

Olika sorters mattor kan ge dina gäster en extra glamorös klubbkänsla. Du kan till exempel rulla ut en röd plastmatta i hallen och ta foton på gästerna när de anländer eller lägga ut härliga ryamattor och sittpuffar som de kan slå sig ner på lite överallt. Vill du hellre anordna en klubbfest i trädgården? Inga problem, det finns möbler och mattor som passar utmärkt utomhus. Med hjälp av olika accessoarer och detaljer kan du ge ytterligare finess till din klubb, exempelvis vackra kandelabrar eller glow sticks à la rave party. Vill du gå all out kan du också låta installera en discokula i taket och sätta upp spotlights i olika färger här och där.

Musik som sätter stämningen

En viktig del av klubb-livet är naturligtvis musiken. Det finns många berömda DJ:ar som gjort vissa klubbar och musikstilar extra populära, exempelvis hiphoplegendaren Grandmaster Flash eller vår egen Avicii som gjorde spelningar över hela världen, från Ibizas klubbar till den stora Coachella-festivalen i USA. Genom att spela musik från sådana stora namn får du en garanterad klubbkänsla i hemmet, och du och dina kompisar kommer kunna dansa loss i flera timmar. Välj gärna musik som ni alla dansade till när ni var yngre – det ger en kul nostalgikänsla och är perfekta konversationsstartare om det är lite stelt i början.

Tänk på grannarna

Nattklubb i hemmet i all ära, men tänk på att du kanske har grannar som inte uppskattar partajandet lika mycket. I så fall kan du prova på den heta trenden silent disco där alla får hörlurar på sig men ändå lyssnar på samma musik. Här är det också extra bra med tjocka mattor som fungerar lite ljudisolerande. Om du hyr silent disco-utrustning är det bra att testa den ordentligt innan festen, och se till att inte spela för högt i hörlurarna eftersom det kan vara skadligt för hörseln.