Arbeta på nattklubb

Arbeta på nattklubb

Att arbeta på en nattklubb passar perfekt för någon som trivs med att vara vaken sent om nätterna, träffa nya människor och att arbeta i ett högt tempo. Arbetet på nattklubb kan både vara omväxlande och välbekant. Är man intresserad av att jobba på en nattklubb kan man börja med att fundera på vilket slags jobb man är nyfiken på, läsa mer om vad det ingår i arbetet och framförallt leta efter en arbetsplats som känns lockande. Att jobba inom den här branschen kräver ofta att man är självgående och att man har skinn på näsan, eftersom man kommer stöta på både en och annan överförfriskad person. Att arbeta på en nattklubb är utmanande på ett positivt sätt, men kan också ha slitsamma sidor som alla inte klarar av. Det är inte en bransch som passar gemene man, men för de som trivs är det ett av de roligaste jobb man kan ha.

Positivt och negativt med att arbeta på nattklubb

När man skall jobba på en nattklubb får man vara beredd på mycket. Bland annat våld är mycket vanligt. Man kan råka ut för gäster som av någon anledning har en riktigt dålig dag och beter sig aggressivt. För att kunna hantera sådana gäster behöver man vara självsäker. Flera som arbetar i bar vittnar om att de fått problem med hörseln på grund av den höga volymen, vilket förstås är en mindre bra konsekvens av att arbeta på nattklubb. Det kan man dock relativt enkelt förebygga genom att investera i bra öronproppar. För någon som inte tycker om att vara vaken sent om nätterna är det här ett klurigt jobb. Är man däremot en nattuggla som själv tycker om att vara på klubb kommer man trivas som fisken i vattnet. Man får ta del av hela den fantastiska klubbmiljön, samtidigt som man istället för att spendera pengar tjänar dem. Det är ofta en viss typ av personer som letar sig till jobb på nattklubbar vilket också ofta resulterar i att personalen på ett och samma ställe kan bli goda vänner även utanför jobbet.

Olika arbetsuppgifter på en nattklubb

Om man jobbar på en nattklubb kan man bland annat vara bartender eller diskplockare. En bartender är ofta den som syns mest på klubben, och också en av dem som har mest kontakt med gästerna. En diskplockare eller diskares uppgift är att gå runt på klubben och samla in tomma glas, diska dem och föra ut dem i baren igen. Många diskare får också hjälpa till att fylla på med flaskor och annat som behövs i baren. Klubbar behöver också ordningsvakter. För att få vara en sådan måste du ha utbildning. Man kan också välja att jobba i garderoben eller i kassan. Då arbetar man oftast inte mitt inne på det mest högljudda festområdet. Vill man jobba i bar kan man enkelt leta på http://www.netjobs.com/ för att se vilka lediga tjänster som finns. Ibland behöver klubbarna heltidspersonal, ibland extrapersonal som kan hoppa in vid behov. Det går också bra att kombinera flera olika typer av jobb på klubbarna.