Stockholmare- Så lyckas du med utekvällen

Stockholmare- Så lyckas du med utekvällen

Att gå ut och festa i Sveriges huvudstad är egentligen inget ovanligt. För den som är här på besök kan det dock kännas väldigt spännande och detsamma gäller för den som äntligen har åldern inne. Natt- och klubblivet i Stockholm är väldigt stort och här finns också några av landets absolut största och mest populära dansgolv.

Att festa i Stockholm fungerar dock inte på samma sätt som att festa i andra delar av landet och det finns en stor anledning till detta. För det första så är det många klubbar som är nischade och (tyvärr) bara släpper in en viss typ av människor. Det kan också handla om att konkurrensen är så stor att varje klubb måste agera för att få sig själv att framstå som mer exklusiv, spännande, unik och annorlunda. Designen är häftig och inredningen utan dess like. Dansgolven är stora och fler än ett golv finns tillgängligt. Det spelas olika typer av musik på de diverse dansgolven för att kunna locka till sig så många olika typer av människor. Ja, det är helt enkelt ett hav av både klubbar och musikstilar där ute.

Oavsett om du har bott i Stockholm i hela ditt liv eller om du är här på besök så kan du behöva en checklista. Ja, det är faktiskt så långt man kan behöva gå för att lyckas med en riktigt bra utekväll i huvudstaden.

Checklista för utekvällen

Steg 1: Förfesta hemma!

Din snygga lägenhet med ditt nylagda golv fungerar utmärkt för en förfest (om ni inte spiller det vill säga). Att gå ut och klubba i Stockholm kan vara väldigt dyrt och det gäller både när det kommer till inträde, garderob och drinkar. Att börja hemma är därför en god idé.

Steg 2: Skriv upp er

Det råder ingen tvekan om att du kan behöva knuffas och trängas i långa köer om du inte har varit smart innan utgången. Se till att du skriver upp dig och ditt sällskap på alla de klubbar som ni är intresserade av att besöka. Om ni väljer bort någon under kvällen är ingen skada skedd.

Steg 3: Tänk på klädkoden

Det finns många klubbar som inte kommer att släppa in dig om du bär en viss typ av klädsel. Se därför till att du kollar upp innan vad som gäller. Vissa klubbar ratar t.ex. slitna jeans med hål i, kepsar och ibland även gymnastikskor. Håll dig till klädkoden som råder!

Steg 4: Gå innan stängning

Jo, vi rekommenderar faktiskt att du går åtminstone 30 minuter innan klubben stänger. På så sätt kan du fortfarande få ut din jacka relativt snabbt och slipper dessutom trängas med andra människor (som är stupfulla vid det här laget). Vill ni inte gå hem så gå vidare. Det finns flera ställen i Stockholm som har öppet till 05.00.