Klubbar i Peking

Klubbar i Peking

Kina har under lång tid klättrat mot att bli ett av världens mäktigaste länder. Det är dock först på senare tid som landet börjat klättra upp som ett av de populäraste resmålen. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att landet fortfarande är relativt stängt och svårtillgängligt för västerländska besökare. Friheterna i landet är begränsade i vissa avseenden, så det följer naturligt att huvudstaden Peking inte framstår som en av världens stora partystäder. Men det kan alltså vara på väg att förändras. I takt med att Kina vuxit ekonomiskt har det vuxit fram en vital klubb- och barscen i landets huvudstad.

Modo Ultra Club

Modo Ultra Club ligger beläget i ett stort shoppingcenter och har kapacitet att ta emot ca. 2 000 besökare. Det går att äta, dricka, dansa och bara hänga och klubben har öppet när allt annat i det gigantiska shoppingcentret har stängt vilket ger ett besök en väldigt speciell känsla. Musiken som erbjuds består mestadels av DJs från Sydkorea som har en elektronisk musikscen som vinner allt större gehör på internationella scener.

V Plus Lounge

V Plus Bar ägs av en kinesisk popstjärna, Na Ying, och kombinerar det bästa av två världar. Dels går det att dansa på ett stort dansgolv, dessutom har klubben en av de mysigaste takbarerna. Förutom det har klubben gott rykte för sin mat.

Latte

Latte är en av få klubbar i Peking som inte kräver något inträde. Låt inte namnet lura dig, det handlar inte om något hippt café. Snarare är det en av Pekings populäraste klubbar. Möjligen kan musiken som spelas här vara lite cheesy för västerländska öron, men om du är sugen på att gå till klubben som alla andra går till när du är i Peking är det till Latte du ska gå.

Club Mix

Club Mix grundades år 2002 och är i och med det en av Pekings äldsta klubbar. Det säger någonting om hur ungt Kinas nattliv är. På Club Mix spelar DJn old-school disco och hip hop. Ofta anordnas olika typer av temakvällar som kan kretsa kring skoluniformer m.m. Inträdet kostar inte mer än en spottstyver för män och är gratis för kvinnor.