Baksmällan – så återhämtar du dig på bästa sätt efter en klubbkväll

Baksmällan – så återhämtar du dig på bästa sätt efter en klubbkväll

De allra flesta har någon gång varit där. Utekvällen blev riktigt lyckad och drinkarna strömmande in som på löpande band. Musiken var på topp och sällskapet som förväntat, vilket ledde till en oförglömlig natt tillsammans med vänner. Under tiden då alkohol konsumeras är det få människor som tänker på hur dagen efter kommer att bli och vilka följder som alkoholen kan ha. Kanske går man och lägger sig på riktigt toppenhumör, men vaknar sedan med en fruktansvärd huvudvärk, ljuskänsliga ögon och ben som ännu inte kan stå stadigt. Utöver detta känns kroppen uttorkad och det första man vill gärna är att få i sig vätska. En baksmälla kan slå till riktigt ordentligt och kan göra så att man blir liggandes i sängen hela nästkommande dag efter partyt.

Så kommer du på fötter igen

 

Trots att en baksmälla kan kännas riktigt ordentligt, så brukar den gå över relativt fort. Det finns många bra knep att ta till om man vill undvika att vakna med huvudvärk eller om man vill bota baksmällan som ett proffs gör. För att se till att vakna så kry som möjligt är det viktigt att kroppen får i sig vätska, även om du inte är törstig. Se till att dricka ett stort glas vatten innan du går till sängs, eftersom det främst är på grund av uttorkningen som huvudvärken uppstår. Om man dock vet med sig att man kommer strunta i det där glaset med vatten finns det andra sätt att gå tillväga. Ett mycket omtalat knep är att se till så att vitt bröd och avokado finns tillgängligt till dagen efter. Förekomst av kalium är ett av fruktens kännetecken och brist på kalium i kroppen kan förvärra baksmällan väsentligt.

Rör dig mera

Visst låter det inte speciellt lockande att köra ett ordentligt yogapass eller bege sig iväg till gymmet dagen efter en ordentlig utekväll? Med en sprängande huvudvärk vill man troligtvis inget hellre än att spendera dagen i kompisens bäddsoffa eller i sin säng, men att öka blodcirkulationen kan få baksmällan att vara ett minne blott. När du rör på dig så ökar syret i hjärnan. Till en början så kan huvudet dunka en aning och om du är mycket svag i kroppen bör du undvika all typ av hård träning, eftersom detta istället kan leda till skador på kroppen. Välj några avslappnande yogapositioner, ta en rask promenad eller bege dig iväg till gymmet för en tur på motionscykeln. Det råder ingen tvivel om att du kommer må mycket bättre och med avokadomackan redo ser du till att förse kroppen med ännu mer energi.