Hur man startar en klubb

Hur man startar en klubb

Många drömmer om att starta en klubb eller restaurang. Det finns dock många saker som man måste tänka på om man ska göra det här. I det här inlägget kommer du kunna läsa om tips och idéer som kan vara bra att ha i åtanke när du väl ska ta steget. Det krävs mycket planering så se till att du börjar i god tid. Kom ihåg att det inte är enkelt att starta en klubb utan det är ett jobb som kommer ta mycket tid, men som kan bli väldigt belönande om man gör det på rätt sätt. Följ dina drömmar och kom ihåg att det är du som sätter gränserna.

Planera är A och O när det kommer till att starta en verksamhet

Att driva en klubb är att driva en verksamhet. Det är precis som vilket företags som helst när det kommer till att man måste skriva en affärsplan, låna pengar från banken om man inte själv sitter på finanser, anställa och utbilda personal och så vidare. Om man vill förbättra lånesituationen genom att samla sina lån kan det vara bra för att öka din kreditvärdighet. Du behöver även en bra affärsplan om du ska gå till banken och fråga om pengar. Så sätt dig ner och gör din hemläxa noga.

Finn lokal och hitta rätt personal

När all planeringen är klar bör du veta mer eller mindre allt om hur mycket pengar som kommer behövas för att sätta upp din klubb. Det kallas att man gör en budget för hela uppstarten och för att få en klar överblick över den rådande situationen rent ekonomiskt kan man göra en budget för det kommande första året. Det blir nästan alltid dyrare än vad man initialt har räknat med. När du letar efter lokal så är det bra om den redan har olika certifikat på att man kan ha fester där. Den ska vara anpassad för att man ska kunna evakuera enkelt vid en eventuell brand. Självklart är en brand något som man absolut vill undvika till varje pris, men ibland så är ju faktiskt olyckan framme och då är det väldigt viktigt att hela personalstyrkan är ordentligt tränad för hur man ska bete sig.

Marknadsföring

Det är även viktigt att du tänker på att marknadsföra i god tid. Bestäm dig för vilken målgrupp du vill attrahera och sedan får du fundera på hur du enklast når ut till just dem. Är det genom sociala medier eller kanske genom att sätta upp posters i stan? I många fall behöver man en mix av olika kanaler för att få så bra genomslag som möjligt på sin marknadsföring. Det kallas för att man sätter ihop en marknadsföringsmix.