Klubbliv

Klubbliv

Du har ordnat biljetterna, kvällens outfit, du är nyklippt, håret är ansat och vaxat, du har samlat ihop dina vänner på förfest och haft trevligt. Ni har uppdaterat er om det senaste som hänt samtidigt som ni sippat på mousserande vin eller champagne. Någon sköter en playlist och ni delar med er av den senaste musiken som ni har upptäckt sen sist och sätter på peppande låtar med sånt som ni vet ska spelas på klubben. Kanske ett brusigt DJ:set eller väl valda låtar från de hippaste nya albumen. Det serveras frukt, någon sminkar sig framför spegeln, det skämtas och skrattas och tramsas. Stämningen stiger sakta men säkert, och när klockan slår tio så känner ni plötsligt att det är dags att röra på sig! Visst är det trevligt på förfesten, men det var ju ändå festen ni alla samlades inför!

Det är dags att ta en taxi. Gärna en L-cab, så att alla får plats. Ska ni till klubben inne i stan, är det viktigt att anlända med stil, i en snygg limousine som passar era snygga och välplanerade outfits. Festen fortsätter hela resan, det spelas musik, dricks kanske lite och medan ni rör er i hög fart över stadens gator så njuter ni när ni tar in utsikten av er vackra stad samtidigt som ni sitter bekvämt och lyxigt tillsammans med era bästa vänner.

Förhoppningsvis finns det en bra garderob på klubben så att ni kan lämna in ytterkläder och eventuella ombyteskläder utan att behöva oroa er att de försvinner eller ska gå sönder. Det första man sedan gör inne på klubben, oavsett om er favorit-DJ har börjat spela eller ej, är naturligtvis att beställa något i baren. Steg två är att spana in vilka som är där och hälsa på, krama om och prata med de du känner. Du och din grupp löses upp för ett tag för att sporadiskt och hjärtligt återförenas med jämna mellanrum. Någon gillar det ena dansgolvet, några diggar det andra. Det finns alltid folk att umgås med och hittar du ingen som du känner, slår du dig ner på en plats som verkar trevlig, och skulle du få ögonkontakt med någon i närheten, då frågar du kanske hur läget är och börjar småprata om klubben, musiken och stämningen. En sådan konversation kan lätt bli bara ett “hej” eller början på en ny vänskap. Är inte just det som är det bästa med klubbar att man i kombination med bra musik och feststämning kan träffa nya vänner?